október 16, 2024

A BYD összefog a FEMSA-val és a Coca-Cola FEMSA-val, hogy új elektromos járművet mutasson be az italszállításhoz

3 min read

Mexikóváros, Mexikó – A CO2- és szennyezőanyag-kibocsátás csökkentését célzó közelmúltbeli együttműködés keretében a BYD Mexico, a zöld mobilitási megoldások vezetője, összefogott a FEMSA-val és a Coca-Cola FEMSA-val, hogy bemutassa az italipar számára testreszabott elektromos teherautót.

Ezt az elektromos tehergépkocsit a mexikói Coca-Cola FEMSA speciális igényei szerint tervezték. Robusztus váza akár 14 raklap befogadására is alkalmas, megfelelve mind a palackozó cég, mind a Coca-Cola biztonsági előírásainak. Gyorstöltő akkumulátora mindössze 1,5-2 óra alatt tölthető fel,  a teherautó pedig 8, 10 vagy 12 raklapos konfigurációval kínál rugalmasságot.

Ez a teherautó tökéletesen illeszkedik a FEMSA fenntarthatósági céljaihoz, mivel arra törekszenek, hogy integrálják a megújuló energiát működésükbe, és minden üzleti funkciót fenntartható energetikai megoldásokra állítsanak át, miközben megfelelnek a jelenlegi előírásoknak és aktívan küzdenek az éghajlatváltozás ellen.

Stella Li, a BYD Company Limited ügyvezető alelnöke és a BYD Americas vezérigazgatója megosztotta nézőpontját: „A BYD-nél a technológiát kulcsfontosságú szövetségesnek tekintjük a bolygó védelmére irányuló küldetésünkben. Úgy gondoljuk, hogy a technológiai fejlődés az, ami arra késztet minket, hogy teljes körű megoldásokat hozzunk létre a zéró kibocsátás  és a szennyezésmentesség érdekében, tisztábbá és zöldebbé téve a világot.”

A Coca-Cola FEMSA elkötelezett egy koncentrált menetrend mellett: flottájának jelentős részét fosszilis tüzelőanyagokról elektromosra állítja át, és 2030-ig 50% -kal csökkenti a szennyező gázok kibocsátását. Ezeket az ambíciókat olyan környezetbarát kezdeményezések támogatják, mint a földgáz használata a kazánokban, az elektromos járművek népszerűsítése és a hűtőközeg-gázkezelés optimalizálása.

2023 októberétől ezek az elektromos tehergépkocsik hat-nyolc hónapos tesztelési fázison mennek keresztül. Mexikóváros egész területén közlekednek, a Coca-Cola FEMSA Közlekedési Bizottsága által meghatározott kritériumok szerint. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy árnyalt betekintést nyerjünk ezeknek az elektromos járműveknek a működési hatékonyságába, teljesítményébe, technológiai aspektusaiba, infrastrukturális költségeibe és egyéb szerves szempontjaiba.

Rafael Ramos, a Coca-Cola FEMSA ellátási láncért és mérnöki részlegért felelős igazgatója elmondta: „A Coca-Cola FEMSA-nál teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy pozitív társadalmi, gazdasági és környezeti hatásokat érjünk el. Egyik legfontosabb célunk az elektromos járművek népszerűsítése, valamint az 1. és 2. alkalmazási körbe tartozó kibocsátások felére csökkentése 2030-ig a 2015-ös szinthez képest. Azon is dolgozunk, hogy 100%-ban megújuló energiát használjunk a gyártási és elosztási szektorunkban.”

 

A BYD Mexico és a Coca-Cola FEMSA 2021 márciusában összefogott egy küldetéssel: elektromos tehergépkocsik létrehozása, amelyeket kifejezetten az italgyártó óriás forgalmazási igényeinek kielégítésére terveztek. Jelenleg a Coca-Cola FEMSA 26 BYD elektromos járművel rendelkezik Mexikóban, köztük targoncákkal, kisteherautókkal és könnyű teherautókkal.

 

Amellett, hogy együttműködik a Coca-Cola FEMSA-val az elektromos teherautókon, a BYD Mexico tisztán elektromos haszongépjárműveket is szállított a Grupo Modelo-nak, Mexikó egyik legnagyobb sörgyártó és forgalmazó vállalatának, beleértve a Coronát is. A BYD elkötelezett amellett, hogy pozitív környezeti hatást gyakoroljon Mexikó közlekedési ágazatára, és támogassa az ország logisztikai iparának zöld átalakulását.

 

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.